Tumačica znakovnog jezika ukrala show: Nije imala pojma šta pokazuje

Radiosarajevo.ba
Tumačica znakovnog jezika ukrala show: Nije imala pojma šta pokazuje
Nakon dva mjeseca potrage uhićen je serijski ubojica Howell "Trai" Donaldson III (24) osumnjičen da je ubio četvero ljudi u Tampi u američkoj saveznoj državi Floridi.

Svoje žrtve Benjamina Mitchella (22), Monicu Hoffu (32), Anthonyja Naibou (20) i Ronalda Feltona (60) smaknuo je hicima iz pištolja na autobuskoj stanici.

Policija je sazvala konferenciju za medije, na koju su pozvali i prevoditeljicu za gluhe Derlyn Roberts. Na kraju je hapšenje serijskog ubojice ostalo u sjeni jer je Derlyn privukla svu pažnju svojim neobičnim prevođenjem.

Poznavatelji znakovnog jezika tvrde da ono što je ona pokazivala ne znači ništa te da je većinu znakova izmislila.

"Toliko je poznavatelja znakovnog jezika pa nije jasno zašto policija nije provjerila znanje osobe koju su angažirali", rekla je Betti Bonni, stručnjakinja za znakovni jezik.

Šef policije Brian Dugan u jednom je trenu rekao da su dobili 5000 dojava o ubojstvima, a ona je počela pokazivati "51 sat, brojke koje nisu imale smisla i čudne izraze".

"Prije konferencije su mi rekli da imamo tumača znakova, ja nisam nikog zvao no pomislio sam da je dobro što neko misli na gluhe. Na kraju je ispalo tako kako je ispalo, a mi se ispričavamo javnosti", rekao je Stephen Hegarty, glasnogovornik policije.

Kasnije je otkriveno da je tumačica znakovnog jezika bila osuđena zbog organizirane financijske prevare i korištenja tuđih osobnih podataka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije