Tokom ljeta se kupate na ovoj plaži na Jadranu, nakon oluje je nećete prepoznati

Radiosarajevo.ba
Tokom ljeta se kupate na ovoj plaži na Jadranu, nakon oluje je nećete prepoznati
Printscreen / Plažu u Omišu mnogi neće moći prepoznati

Nestabilno vrijeme nastavit će se u toku noći i sutrašnjeg dana u Hrvatskoj i regionu, a udari vjetra na moru mogu dosegnuti brzinu i do 130km/h.

Kako je bilo najavljeno, olujno nevrijeme pravi velike probleme u saobraćaju u većem dijelu Hrvatske, posebno na Primorju, gdje snažan vjetar nosi sve pred sobom.

Drama kod Visa: Orkanski udar gurnuo trajekt prema obali, kapetan spriječio havariju

Samo zahvaljujući spretnoj i brzoj reakciji kapetana "Petra Hektorovića" taj trajekt jučer nije udario u pristanište u Visu. Sve je ovjekovječio Višanin Marinko Zubčić, javlja Morski.hr. U video snimci, koju je Zubčić monitirao, vidi se s kolikom lakoćom jugo prema obali nosi trajekt dug 92 metra koji može prevesti 120 vozila i preko tisuću putnika, "Reful vjetra od preko 100km/h naglo je približio trajekt ka pristaništu", kazao je Zubčić.

Ukoliko krećete na put - savjet vozačima, na Jadranskoj magistrali mogući su odroni, pa se vozači upozoravaju da brzinu kretanja vozila prilagode uslovima puta. 

Posebno zanimljive scene su u Omišu, gdje ljetuju brojni Bosanci i Hercegovci. Čitalac Slobodne Dalmacije Zvonimir Kujundžić poslao je snimke poplavljene velike gradske plaže u Omišu.

"More se toliko diglo da je došlo do plažnih objekata! Jedan naš stariji sugrađanin komentarisao je kako se i prije znalo događati da poplavi plaža, ali baš ovoliko nikad do sad! Mislim da je 40 metara plaže od uobičajene morske linije nestalo", kazao je Kujundžić.

Pogledajte: 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije