Tinejdžer jajem napao senatora koji je za napad na Novom Zelandu okrivio muslimane

Radiosarajevo.ba
Tinejdžer jajem napao senatora koji je za napad na Novom Zelandu okrivio muslimane
FOTO: Screenshot / Snimka incidenta pokazuje mladića koji najprije snima senatora Anninga

Australski senator Queenslanda Fraser Anning razgovarao je s novinarima kada ga je tinejdžer pogodio jajem u Moorabbinu u jugoistočnom dijelu Melbournea.

Senator je mladića zatim dva puta udario.

Snimka incidenta pokazuje mladića koji najprije snima senatora Anninga, a potom mu na glavi razbije - jaje.

Anning mu nije dostao dužan, pa je 17-godišnjaka udario prije nego što su ih razdvojili. Mladića je kasnije odvela policija, piše ABC.

Na internetu je već pokrenuta akcija za prikupljanje donacija kako bi se pokrili pravnih troškova za mladića i kako bi se kupilo još jaja.

Incident se dogodio nakon senatorove kontroverzne izjave u kojoj za stravičan napad na dvije džamije na Novom Zelandu, u kojem je poginulo više desetaka ljudi, krivi imigrante muslimane.

„Osporava li neko i dalje povezanost između useljavanja muslimana i nasilja?“, napisao je na Twitteru senator.

Na račun te izjave odmah su počele stizati kritike, uključujući i one australskog premijera Scotta Morrisona. Premijer je u subotu objavio da će Vlada, kada se Parlament vrati sljedećeg mjeseca, podnijeti prijedlog da se kazni senatora Anninga.

„Inače ne bih pridavao ovome pažnju, ali želim apsolutno i potpuno osuditi izjave senatora Anninga ... o ovom užasnom terorističkom napadu, s pitanjima imigracije, a posebno napad na islamsku vjeru“, rekao je Morrison.

Više informacija o terorističkom napadu na Novom Zelandu možete čitati OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije