Tigar ih zamalo ubio: Pogledajte kako su motociklisti "za dlaku" izbjegli smrt

Radiosarajevo.ba
Tigar ih zamalo ubio: Pogledajte kako su motociklisti "za dlaku" izbjegli smrt
PrtScr / Užas...

Internetom se, brzinom šumskog požara, proširio snimak kako tigar pokušava napasti dvojicu muškaraca koji se voze na motociklu.

Video - koji će vas doooobro preznojiti - snimljen je na cesti u Nagarhole nacionalnom parku, na jugu Karnatake u Indiji, a vidimo kako opasna mačka, koja može trčati brzinom od 64 kilometra na sat, izlijeće iz šume i počinje ganjati motocikl, dolazeći sve bliže i bliže... u posljednjim sekundama, sretni dvojac uspijeva izmaći tigru. 

Velika mačka na snimku jedan je od 72 tigra koji žive u ovom nacionalnom parku. Ranije ove godine, jedan od tigrova iz parka ubio je tri čovjeka, pa su ga vlasti morale uspavati. Prije tri godine, dva muškarca su ubijena također u napadu tigra. 

Inače, ovaj nacionalni park je jedno od posljednjih i najbolje zaštićenih područja za ugrožene vrste kao što su tigrovi i slonovi. Bengalski tigar, dodajmo i to, nalazi se na crvenoj listi ugroženih životinja - u divljini ih je ostalo još oko dvije hiljade.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije