Testirao poštenje građana: „Biste li uzeli tuđi novčanik?“

Radiosarajevo.ba
Testirao poštenje građana: „Biste li uzeli tuđi novčanik?“
Foto: Screenshot / Testirao poštenje Zagrepčana

JoomBoosov youtuber Magic Leon, najpoznatiji po svojim društvenim eksperimentima, u Zagrebu je izveo još jedan.

Bacao je novčanik na pod i pitao prolaznike je li njihov da vidi koliko su Zagrepčani pošteni.

Leon je htio vidjeti hoće li se na ulici naći neko ko će uzeti novčanik, iako zna da nije njegov, te zadržati novac i dokumente iz tog novčanika ili će svi biti pošteni i reći da novčanik nije njihov.

„Oprostite, gospodine, ispao vam je novčanik“, povikao je Leon za prolaznikom na Zrinjevcu. Čovjek je prišao bliže, pogledao novčanik i samo kratko rekao da on nema takav novčanik.

„Ovo nije moj novčanik. Sigurno, nemam ja takav novčanik“, objasnio je čovjek te novčanik vratio Leonu.

Leon je ubrzo promijenio lokaciju kako bi testirao poštenje novih prolaznika. Ali, i ondje je situacija bila ista. Svi pored kojih je bacio novčanik i pitao ih je li njihov rekli su da nije te novčanik nisu htjeli uzeti.

„Ovo nije moj novčanik, sto posto sam sigurna“, rekla mu je jedna djevojka, a zatim predložila da pregledaju dokumente u novčaniku i nazovu vlasnika.

Jesu li svi prolaznici bili jednako pošteni ili je netko ipak uzeo novčanik pogledajte u videu na JoomBoos YouTube kanalu, prenosi portal 24sata.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije