Svjetski mediji pisali o Klepetanu i Malenoj: Dirljiva ljubav koja je ganula sve

Radiosarajevo.ba
Svjetski mediji pisali o Klepetanu i Malenoj: Dirljiva ljubav koja je ganula sve
Cijeli region već je dobro upoznat s ljubavnom pričom Malenog i Klepetana, dvije rode koje su prava senzacija, a sada se za njih ponovo interesiraju i svjetski etablirani mediji.

Nakon prošlogodišnjeg dokumentarca o najpoznatijem paru roda kojeg je snimio BBC, ovog puta priču o njima prenijeli su AFP  i Independent.

"Vodim je na ribarenje kad je već ne mogu odvesti u Afriku. Čak i televiziju gledamo zajedno, ispričao im je Stjepan Vokić, čovjek koji se već više od dvije decenije brine o Malenoj i tokom zime je čuva u skloništu koje naziva "improvizirana Afrika".

Čitatelji svjetski medija ostali ganuti pričom o dvije zaljubljene rode, ali i njihovim skrbnikom, zbog čega su mu pristigle brojne dirljive poruke na društvenim mrežama.

"Ova nevjerojatna priča pripada čovjeku koji je spasio rodu i brinuo za nju sve ove godine", komentirao je jedan korisnik Twittera.

 

"Ne plačem zbog roda, ti plačeš zbog roda", bila je dirnuta druga korisnica.

 

Ovo nije prvi put da su svjetski mediji pisali o neobičnoj ljubavi, pa osim dokumentarca u produkciji BBC-a, o rodama su pisali i libanonski medij, nakon što je Stjepan Vokić poslao pismo libanonskom predsjedniku s molbom da spriječi ubijanje ptica selica iznad te zemlje.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije