Svjetska atrakcija: Sedmogodišnjakinja kupila kamion i pokrenula vlastiti biznis

Radiosarajevo.ba
Svjetska atrakcija: Sedmogodišnjakinja kupila kamion i pokrenula vlastiti biznis
Kyleigh McGee, sedmogodišnjakinja iz Arkansasa, postala je svjetska atrakcija nakon što su brojni američki mediji objavili priču o njenom biznisu.

Naime, Kyleigh je uz podršku svoje majke postala jedna od najneobičnijih djevojčica, jer je sa samo sedam godina uspjela kupiti vlastiti kamion za prodaju hrane. Odnosno, nakon što je novac zarađivala prodajući limunadu odlučila je proširiti biznjis i učiniti ga mobilnim.

"Imala sam štand sa limunadom, koji je stajao u dvorištu moje bake i onda smo iznenada počeli zarađivati mnogo novca. Tada sam odlučila, zašto ne bismo napravili pokretni štand", kazala je male Kyleigh.

Gabriella Williams, majka malene poduzetnice, kazala je kako su kamion kupili nakon što je Kyleigh pokazala veliku posvećenost svom poslu, te nakon što je priredila mnogo zabave svima nama.

"Kupili smo jedan od onih kamiona u kojima su se prodavali sladoledi i pretvorili smo ga u štand za limunadu", kaže Gabriella, dodajući da su ponudu proširili te sad prodaju i sladolede, kao i mnoge voćne slatkiše.

I kompletna zajednica je znala prepoznati želju malene poduzetnice, te su svi navalili na Kyleighin štand kako bi joj pomogli na početku biznisa. Pa iako su planirali da ovaj pokretni štand radi samo tokom ljetnog raspusta, uskoro su dobili brojne rezervacije sve do kraja godine, zbog čega će posao biti otvoren tokom cijele godine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije