Sabrana muzička djela srbijanskih političara: Talenat ne pokazuje samo Dačić

Radiosarajevo.ba
Sabrana muzička djela srbijanskih političara: Talenat ne pokazuje samo Dačić
Nije nepoznanica da pojedini srbijanski političari ne mogu odoljeti, a da se ne uhvate mikrofona i tako "zagriju atmosferu".

Za šefa srbijanske diplomatije Ivicu Dačića odavno se zna, ali on kao da svaki put ponovo iznenadi, ali ne tome što pjeva, nego repertoarom.

Tako smo svi prošle godine saznali da Dačić, umjesto već uvježbane Miljacke, ima iznenađenje u repertoaru pa je turskog predsednika Recepa Tayipa Erdogana zabavio otpjevavši pjesmu Osman Aga, nakon čega se u javnosti povela žučna polemika.
 
 
Njegova izvedba Miljacke nadaleko je poznata, jer osim u Srbiji, pjeva i u Briselu, dok je na inauguraciji predsjednika Aleksandra Vučića pjevao i O sole mio.
 
 
 "Ozbiljan pjevač" je i predsjednik RS-a Milorad Dodik, koji, doduše, nema toliko internacionalnu publiku kao Dačić, a i repertoar mu je malo skromniji. Za njegovo izvođenje pjesme Ne može nam niko ništa nema ko ne zna, ali Dodik pjeva i druge stvari.
 

Nešto drukčiji zvuk donosi predsjednik LSV-a Nenad Čanak, koji pored toga što pjeva, zna i svirati.  U tom stilu nekada je bio i bivši predsjednik Srbije Tomislav Nikolić. Nešto sasvim drukčije nudi lider Pokreta Dosta je bilo Saša Radulović, kojem više idu inostrane numere, koje prati i svirkom na gitari.

 
 Muzika bivšeg ministra Mlađena Dinkića nije nikakva nepoznanica, a poznato je da i on voli malo "tvrđi" zvuk. Bivši partijski saborci, danas lideri DS-a i SDS-a Dragan Šutanovac i Boris Tadić također ne bježe od mikrofona, naročito kada su "u sevdahu".
 
 
 
I bivši ministar, danas počasni predsjednik SPS-a Milutin Mrkonjić voli se opustiti uz pjesmu, a nije mu teško ni zapjevati.  Muzku i voli i Bogoljub Karić, naročito kada pjeva u duetu.
 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije