Sramota u Melbourneu: Tražio nešto nevjerojatno od skupljačice loptica

Radiosarajevo.ba
Sramota u Melbourneu: Tražio nešto nevjerojatno od skupljačice loptica
Printscreen / Elliot Benchetrit

Australian Open tek se pomalo zagrijava, a već vijesti, koje nam dolaze od "down under", obiliju - poslasticama.

Tako je to uvijek u vrućoj Australiji, uzbuđenja tamo ne nedostaje s terena, ali i izvan njega...

Novak Đoković izgubio set pa se naljutio protiv Struffa i poslao ga u gledalište

Srbijanski teniser Novak Đoković u odbranu titule na Australian openu krenuo je pobjedom u prvom kolu nad njemačkim teniserom Jan-Lenarda Struffom - 7;6 (5), 6:2, 2:6, 6:1. Drugi teniser svijeta prema očekivanjima brzo je završio posao, iako je zakomplicirao situaciju u prvom setu, nakon vodstva od 5:2 i propuštene set lopte.

Jedan od onih koji je svakako "zvijezda dana" je i Elliot Benchetrit, teniser koji je na kraju ispunio cilj, preko kvalifikacija je izborio elitni, glavni žrijeb, pišu Sportske novosti.

No u posljednjem kolu tražio je nešto poprilično neuobičajeno, čudno u najmanju ruku, naime pozvao je skupljačicu loptica da mu - oguli bananu.

Nije bio niti najmanje ljubazan, dapače, sve je izgledalo više kao zapovijed, pa je zbunjena djevojčica potražila pomoć glavnog sudije.

Počeo Australian Open: Federer bez problema, Venus ispala od 15-godišnjakinje

Roger Federer je bez većih problema deklasirao Amerikanca Stevea Johnsona u svom premijernom nastupu na Australian Openu. Švicarac je sa slavio 6:3, 6:2, 6:2 za svega 81 minut na terenu. Od ostalih retultata, izdvajamo da je 15-godišnja Cori Gauff eliminisala veteranku Venus Williams pobjedom od 7:6 (5), 6:3 i izborila se za šansu da se odmjeri sa Soranom Cirsteom u narednom kolu.

Šokiran viđenim reagirao je promptno, te je naredio Francuzu da se sam pobrine za svoju bananu i da niko od skupljača loptica nema obavezu da radi takve stvari.

Pogledajte kako je sve izgledalo: 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije