Spasiteljica u posljednji trenutak spasila dijete koje se utapalo

Radiosarajevo.ba
Spasiteljica u posljednji trenutak spasila dijete koje se utapalo

Nedavno objavljeni video snimak pokazuje trenutak u kojem hrabra spasiteljica brzom reakcijom uspjeva spasiti dijete koje se utapalo u javnom bazenu.

Na snimci se vidi kako spasiteljica prati situaciju i brzo ustaje sa svoje stolice kada je ugledala dječaka u nevolji u javnom bazenu, za koji se vjeruje da je nalazi u Sjedinjenim Američkim Državama, piše portal Aztecaamerica.

Video je objavljen na kanalu YouTube američke Spasilačka službe i on pokazuje malog dječaka kako na sredini bazena polako gubi kontrolu, dok mu u pomoć dolazi spasiteljica.

Nakon skakanja u bazen zajedno sa plovkom, spasiteljica pliva prema dječaku i dodaje mu plovak i vodi ga ka plitkom kraju bazena.

Smrti u bazenu uobičajene se širom Sjedinjenih Država, posebno u javnim bazama. Komisija za sigurnost potrošačkih proizvoda Sjedinjenih Država kaže da se u prosjeku 390 smrtnih slučajeva godišnje pripisuje utapanjima u bazenima ili spa centrima.

U čak 76 posto smrtnih slučajeva od utapanja svake godine u SAD su uključena djeca mlađa od pet godina.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije