Šok na utakmici: Hokejaš usred utakmice pretrpio srčani udar

Radiosarajevo.ba
Šok na utakmici: Hokejaš usred utakmice pretrpio srčani udar
Foto: Screenshot / Jay Bouwmeester pretrpio je srčani udar usred NHL utakmice

Hokejaš St. Louisa Jay Bouwmeester (36) pretrpio je srčani udar usred NHL utakmice njegovih Bluesa i domaćih Anaheim Ducksa koja je prekinuta da bi se ukazala pomoć Bouwmeesteru koji se, na sreću, uspješno oporavlja, a nakon šoka igrači obje momčadi više nisu imali snage igrati.

I publika i igrači ostali su šokirani kada se Bouwmeester srušio klupi nakon samo pet minuta provedenih u igri. Rezultat je bio 1-1, rana faza utakmice (gotovo 8 minuta do kraja prve trećine), a hokejaš je kolabirao i ostao nepomično ležati, prenosi 24sata.hr.

Doktori su u apsolutnoj tišini dvorane oživljavali Bouwmeestera, a neki od njegovih suigrača i hokejaša protivničke momčadi za to su vrijeme klečali i molili na ledu. Vrlo brzo Bouwmeester je na nosilima odveden u vozilo prve pomoći, a predsjednik St. Louisa, Doug Armstrong, obavijestio je javnost:

„Jay je bio budan i svjestan kada je odveden u bolnicu. Mogao je govoriti i pomicati ruke i noge. Odveden je u bolnički centar u Anaheimu gdje ga liječnici podvrgavaju daljnjim pretragama nakon srčanog udara koji je pretrpio. Hvala svom medicinskom osoblju koje mu je spasilo život, obavještavat ćemo javnost o svim novostima vezanima uz zdravlje našeg igrača“.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije