Snimka tjeranja beskućnika iz restorana brze hrane zgrozila javnost

Radiosarajevo.ba
Snimka tjeranja beskućnika iz restorana brze hrane zgrozila javnost
PrtScr / Zaposlenik Dunkin' Donutsa je kantom vode zalio beskućnika

Iz američkog lanca brze hrane Dunkin' Donutsa objavili su da su otpustili jednog svog zaposlenika nakon što je na društvenim mrežama procurio video kako taj konobar iz lokala tjera beskućnika.

Zaposlenik je kantom vode zalio muškaraca koji je odlučio malo odspavati na stolu u restoranu.

"Koliko sam ti puta rekao da ne spavaš ovdje?!", vikao je zaposlenik na muškarca nakon čega je krenuo s uvredama i prijetnjama.

Incident se dogodio u New Yorku, a američki mediji uskoro su otkrili identitet beskućnika. Njegovo ime je Jeremy Dufresne, ima 25 godina, teško je bolestan i povremeno dolazi u Dunkin' Donuts kako bi se zagrijao i napunio mobitel.

Mnogo je ljudi pružilo podršku Dufresneu. Ispred Dunkin' Donuts skupina aktivista je demonstrirala, ali i organizirala kampanju za pomoć beskućniku. U manje od dva dana prikupljeno je oko 6.000 dolara, piše Jutarnji list.

Kimberly Wolak, vlasnik franšize Dunkin' Donuts, također je izrazio zgroženost incidentom u restoranu te dodao da će njegovi zaposlenici morati proći kurs kako se odnositi prema bekućnicima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije