Snimka oca koji posljednji put pleše s teško bolesnom kćerkom rasplakala svijet

Radiosarajevo.ba
Snimka oca koji posljednji put pleše s teško bolesnom kćerkom rasplakala svijet
Snimak oca koji sa svojom terminalno bolesnom kćerkom pleše posljednji ples prije nego ona umre slomio je srca brojnih korisnika širom svijeta, te bi mogao biti jedan od najdirljivijih videa koje ćete ikada pogledati.

Riječ je o Kevinu McGuireu, koji je uz pjesmu Your Baloon is rising sa jednogodišnjom kćerkom Millie, koja se rodila s teškim oštećenjima mozga zbog kojih ne može gutati, otplesao zadnji ples, prenosi .

Millie je patila i od brojnih drugih bolesti, a kada je rođena 2015. godine s oštećenjem doktori su predvidjeli kako neće preživjeti nijednu noć. No, hrabra djevojčica uskoro bi trebala napuniti dvije godine.

Ovaj ples posebno je značajan za Kevina i njegovu kćer jer, kako kaže, teško mu je zamisliti da neće jednog dana s njom plesati na maturi, vjenčanju i rođendanima. Pjesma uz koju su plesali upravo je ona koju Kevin pjeva Millie kao uspavanku svake večeri.

"Moja supruga i ja znamo da će Millie uskoro preminuti, no to nas ne sprečava da stvaramo lijepe uspomene s njome", rekao je McGuire.

Millie često mora biti povrdgnuta terapetuskoj hipotermiji da se zaustave ostala oštećenja na mozgu. Nakon 72 sata malu jednogodišnjakinju doktori ponovno utople na tri dana. Doktori su već spomenuli McGuierovima kako bi se Millie uskoro trebala vratiti u bolnicu i tamo biti na svakodnevnoj njezi. Ona trenutno prima morfij protiv boli, lijekove za opuštanje mišića, protiv refluksa i za iskašljavanje.

Osim Millie, McGuierovi imaju sina od 19 i kćer od 10 godina. Trenutna zadaća cijele porodice je osigurati da Millie ima, iako kratak, lijep i ispunjen život te da njezine potrebe stave ispred svojih.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije