Snimak policajca koji udara djevojku na plaži postao viralan u Americi

Radiosarajevo.ba
Snimak policajca koji udara djevojku na plaži postao viralan u Americi
Foto: Screenshot / Policajac udara djevojku na plaži
Žena iz Pennsylvanije posjetila je obalu New Jerseya tokom vikenda, a završila je u lisicima nakon obračuna s policijom, prenosi CNN.

Videoprilog je postavljen na društvenim mrežama u subotu, a pregledan je do sada četiri miliona puta. Video počinje tako što 20-godišnja Emily Weinman leži na podu, dok joj policajac pokušava staviti lisice.

Weinman se opirala, a u jednom trenutku policajac je udario dva puta šakom u glavu. U pozadini se čuje plač djeteta i povici djevojci da se prestane opirati.

"Nije vam dozvoljeno da me udarate i davite tako. Nisam uradila ništa pogrešno", čuje se Emily.

Weinman je optužena za napad na službeno lice, pljuvanje službenog lica, neprimjereno ponašanje, opiranje prilikom hapšenja, opstrukciju i posjedovanje alkohola kao maloljetnica.

Weinman je objavila Facebook post koji je naknadno izbrisala, a istaknula je kako je imala neotvorenu bocu alkohola kada je zaustavila policija tokom posjete plaži sa svojom kćerkom, njenim ocem i prijateljem. Istaknula je i kako je prošla alko-test, a nakon toga su je policajci pratili.

"Pitala sam ih zašto ne rade nešto drugo i važnije kao policajci, umjesto što zaustavljaju maloljetnike koji piju na plaži", kaže Weinman, a policajac joj je navodno odgovorio:

"Mislio sam te pustiti, ali sada te moram zapisati".

Potom je tražio njeno ime, a nakon što je odbila dati svoje podatke, policajac je rekao kako će je uhapsiti.

"Saplela sam se i pala, a onda me policajac napao i gurno mi glavu u pjesak. U tom trenutku sam doživjela potpuno pomračenje i samo sam se pokušala podići i odgurnuti ga od sebe. Znam, trebala sam mu dati svoje podatke. Djelomično sam kriva, ali bila sam uplašena", rekla je Weinman.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije