Sjećate se bijelog kita iz Norveške: Ovaj njegov potez izazvao je divljenje svijeta

Radiosarajevo.ba
Sjećate se bijelog kita iz Norveške: Ovaj njegov potez izazvao je divljenje svijeta
Foto: Screenshot / Bijeli kit vratio telefon

Bijeli kit beluga, kojeg su u ponedjeljak kod otoka Ingøyja u komuni Finnmark na krajnjem sjeveru Norveške u Sjevernom ledenom moru uočili ribari te koji je naknadno etiketiran kao mogući ruski špijun priredio je jedno nevjerovatno iznenanđenje.

Ina Mansika i njeni prijatelji odlučili su nedavno da siđu do okeana i probaju uočiti novog stanovnika ovog dijela Norveške, a onda se dogodilo nešto nevjerovatno. Ne samo da ih je beluga kit dočekao, nego je i priskočio u pomoć.

"Spustili smo se do obale u nadi da ćemo imati priliku pomaziti ovu prelijepu životinju. Zaboravila sam zatvoriti džep na svojoj jakni i moj telefon je ispao u okean. Pretpostavili smo da je izgubljen zauvijek, a onda je kit zaronio i vratio se nakon par trenutaka sa telefonom u svojim ustima", priča Mansika i dodaje:

"Svi su bili mnogo iznenanđeni. Nismo vjerovali u to što vidimo. Bila sam jako zahvalna što sam dobila svoj telefon nazad. Naravno on više nije radio, ali ovo je nevjerovatno iskustvo. Ovaj kit je bio tako umiljat. Mnogo volim životinje", rekla je Mansika.

Nije poznatno da li je ovaj beluga kit navikao na ljude toliko da više ne može živjeti sam u divljini. Zvaničnici razmišljaju da ga prebace u utočište na Islandu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije