Ruski naučnici pred Vučićem potopili psa jazavičara u tečnost

Radiosarajevo.ba
Ruski naučnici pred Vučićem potopili psa jazavičara u tečnost
Tokom posjete Rusiji, Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije, prisustvovao je neobičnom događaju na Institutu za perspektivne tehnologije u Moskvi.

Riječ je o eksperimentu tokom kojeg su ruski naučnici pred srbijanskim predsjednikom zaronili psa jazavičara u rezervoar ispunjen tečnošću koja ne sadrži azot.

Radi se o tečnosti koja bi trebalo da eliminira uslove za nastanak kesonske (dekompresione) bolesti, recimo pri spašavanju mornara iz potonulih podmornica.

"Bilo mi ga je žao, pomislio sam da će stvarno da ga udave u toj čudnoj posudi, ali to je njihov institut. Pas ne samo da je preživio, nego je bio dobre volje",rekao je Vučić i dodao da ljudi ne moraju da brinu.

"To divno psetance je u odličnom stanju i bio je veoma veseo. Prikazali su kako je moguće da životinja koristi vodu kao vazduh. Poslije nekoliko trenutaka panike, bez ikakvih problema pas u tome opstaje", objasnio je Vučić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije