Rijetko viđen prizor: Čopor lavica žestoko napao lava

Radiosarajevo.ba
Rijetko viđen prizor: Čopor lavica žestoko napao lava
PrtScr / Žestoki napad na vođu čopora

Lav možda jeste kralj džungle, ali je - kao i svaki drugi vladar - podložan gubljenju poštovanja među "podanicima".

Na internetu je objavljen rijetko viđen snimak u kojem vidimo kako grupa žestokih lavica napada lava, vođu svog čopora i daju sve od sebe da ga - ubiju.

Napad na lava posmatrala je grupa posjetitelja u West Midland safari parku u Worcesteru. Lav je, očigledno, izuzetno patio i krvario, a sve je snimila 19-godišnja Mya Beverstock, koja je posjetila park 5. septembra. 

U napad su se čak umiješali i čuvari parka koji su koristili protupožarne aparate da rastjeraju ženke odlučne da okončaju mužjaka.

Mya je za britanske medije izjavila: "Vidjeli smo dva lava kako sjede na vrhu stijena i reže na nešto ispod njih. Dovezli smo se i vidjeli lavice kako su okružile lava, a onda su počele. Grizle su njegove zadnje noge i pokušavale ga oboriti na zemlju, izgledalo je zastrašujuće."

Da li zbog toga što su smatrale da je prestar da bude vođa čopora ili zbog hrane - niko ne zna šta je pokrenulo napad. Vrijedi istaći da u divljini, lavice često ubijaju starog lava koji je čopora kako bi ga zamijenio mlađi i jači.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije