Protesti zbog cijena goriva: Građani se dosjetili kako blokirati cestu bez vozila

Radiosarajevo.ba
Protesti zbog cijena goriva: Građani se dosjetili kako blokirati cestu bez vozila
PrtScr / Sa ulica Kragujevca
Proteklih dana, u brojnim gradovima regije održavaju se protesti zbog cijena goriva.

Građani, u dogovoreno vrijeme, na ulicama zaustavljaju svoja vozila kako bi izrazili nezadovoljstvo zbog cijena nafte, a diljem BiH, policija je najavila kažnjavanje vozača koji blokiraju saobraćajnice.

Facebookom kruže mnoga videa neobičnih detalja protesta iz regije - igralo se kolo, pila se kafa na raskrsnici, igrala se košarka...a, najnovija snimka stiže nam iz Kragujevca, gdje su se dosjetili kako blokirati saobraćajnicu bez vozila.

Naime, ekipa koja je dobila nadimak "Carevi", prelazi ulicu na pješačkom prelazu, po propisu. Ali to rade više puta, bez prestanka...

Ideju se ekspresno preuzeli i građani Banje Luke, koji su jutros  od 7.30 u blizini zgrade Vlade i RTRS-a petnaestak minuta prelazili ulicu bez prestanka. Kako javlja ATV, nakon toga, prešli su kod Prirodno-matematičkog fakulteta i ponovo prelazili pješački prelaz blokirajući saobraćaj.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije