Policija objavila snimke jurnjave vozača, vozili više od 250 na sat

Radiosarajevo.ba
Policija objavila snimke jurnjave vozača, vozili više od 250 na sat
Foto: Printscreen / Detalj sa autoceste

Posada policijskog presretača novogradiške policijske postaje u Hrvatskoj u nedjelju, 7. aprila u vrlo kratkom vremenu "ulovila" je tri nesavjesna vozača na autocesti A3, koji su jurili brzinama većim od 200 kilometara na sat.

 Pojačano nadzirući brzine kretanja vozila, policajci su oko 10.30 sati, kod Dragalića, zaustavili automobil slovenskih registracijskih oznaka, kojim je upravljao 50-godišnjak, a koji je autocestom jurio 230 km/h. Oko 11.20 sati, kod Starog Petrovog Sela, zaustavili su osobni automobil registracijskih oznaka Sjeverne Makedonije, kojim je upravljala 45-godišnjakinja, jureći autocestom brzinom od 248 km/h.

Samo nekoliko minuta poslije, također kod Starog Petrovog Sela, zaustavili su i osobni automobil švicarskih registracijskih oznaka, kojim je upravljao 41-godišnji državljanin Sjeverne Makedonije, a koji se kretao brzinom od čak 252 km/h

Policijski službenici vozače su odmah kaznili novčanim kaznama, uz zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije mjesec dana na prometnicama u Republici Hrvatskoj. Policija je tim povodom medijima dostavila i snimke iz policijskog presretača koji je zaustavio rekordere koji su jurili 248 i 252 kilometra na sat.

 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije