Pogledajte kultni sarajevski trg snimljen dronom

Radiosarajevo.ba
Pogledajte kultni sarajevski trg snimljen dronom
Krajem prošle godine finalizacijom radova na stepeništima ozvaničen je završetak obnove platoa Skenderije u Sarajevu, čija je realizacija počela krajem jula.

Podsjećamo, rekonstrukcija platoa obuhvatila je mijenjanje hidroizolacije te uklanjanje dotrajalih crvenih ploča i postavljanje sivih, kao i radove na stepenicama i završno uređenje platoa.

Sredstva za sanaciju platoa osigurala je Vlada Kantona Sarajevo putem Razvojne banke od 904.000 KM.

Plato Skenderija kultni je gradski trg koji spaja sve objekte centra Skenderija među kojima su Dom mladih, Art depo muzeja savremene umjetnosti Ars Aevi, Privredni grad, Dvorana Mirza Delibašić, te ledena dvorana, a svečano je otvoren projekcijom filma Bitka na Neretvi 29. novembra 1969. godine.

Dijelom zbog ratnih djejstava, a dijelom zbog vremena, plato Skenderija do sada je imao zapušten i devastiran izgled. Novi sadržaji trebali bi ovaj prostor od 10.000 kvadratnih metara učiniti ponovo prepoznatljivim u cijelom gradu.

Kako izgleda ovaj dio Sarajeva snimljen dronom - pogledajte u videu:

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije