Video / Pogledajte kako izgleda završeni dio ceste Neum - Stolac

09. 07. 2019. u 12:55:00 Radiosarajevo.ba

Shares:0

Saobraćajnica na dionici Oštrovac-Broćanac je završena i puštena za saobraćaj. Radi se o dionici magistalne ceste M17.3 Stolac - Neum čija se izgradnja odvija punim intenzitetom.

Ova prometna dionica podjeljena je na dva lota. Izvođač radova na LOT 1 je Integral Inžinjering a.d. Laktaši, a a vrijednost radova je šest miliona KM, dok je izvođač radova na LOT 2 JV HP Investing d.o.o. Mostar i Putovi d.o.o. Grude čija je vrijednost radova 5,9 miliona KM.

Dionica LOT 2 Oštrovac-Broćanac je dugačka oko pet kilometara. Ranije je okončano asfaltiranje dionice od Starog Neuma do Babinog dola te od Babinog dola do Oštrovca, a u toku su radovi na probijanju tunela Žaba kod Oštrovca dugačkog čak 975 metara, koji je najveći pothvat na ovom projektu. 

Sljedeća dionica gdje mašine moraju do kraja završiti posao jeste između Drenovca i Stolova.

Portal Akta.ba podsjeća da su sredstva za izgradnju ceste Neum - Stolac dio programa izgradnje i modernizacije magistralnih cesta u FBiH u vrijednosti od 173 miliona eura, koji kreditnim sredstvima finansiraju Svjetska banka, Evropska investicijska banka i Evropska banka za obnovu i razvoj.

NEMA KOMENTARA