Pogledajte kako će izgledati most na Savi vrijedan skoro 20 miliona eura

Radiosarajevo.ba
Pogledajte kako će izgledati most na Savi vrijedan skoro 20 miliona eura
Foto: Hrvatske ceste / Most na Savi kod Bosanske Gradiške

Kod Bosanske Gradiške danas je počela gradnja međudržavnog mosta između Bosne i Hercegovine i Hrvatske preko rijeke Save. Preduzeće Hrvatske ceste objavile su snimak simulacije ovog mosta.

Početku gradnje prisustvovali su domaći i hrvatski političari, šef Delegacije Evropske unije u Bosni Hercegovini Johann Sattler i evropska povjerenica za saobraćaj Violeta Bulc

Preko rijeke Save počela gradnja mosta od evropskog značaja

Most sa četiri saobraćajne trake će biti dio koridora E661 koji povezuje mađarski Balaton, Viroviticu, Okučane, Banja Luku i Split. Bit će dug 426 metara, a širok 22,60 metara. Ugovorena vrijednost radova je viša od 19 miliona i 500.000 eura (skoro 40 miliona maraka) bez PDV-a.

Gradit će ga konzorcij kojeg čine Integral inženjering iz Laktaša, Đuro Đaković montaža iz Slavonskog Broda i Zagreb montaža. Nadzor nad građenjem vršit će njemački Join venture KREBS+KIEFER i hrvatski institut IGH, saopšteno je iz Ministarstva saobraćaja i komunikacija Bosne i Hercegovine. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije