Pitoni propali kroz tavan i borbu nastavili u dnevnoj sobi

Radiosarajevo.ba
Pitoni propali kroz tavan i borbu nastavili u dnevnoj sobi
Youtube/Screenshot / Tuča pitona
Jedna porodica iz Australije morala je pozvati stručnjake u pomoć, kad su u nedjelju uveče dvije sukobljene zmije propale kroz tavan njihove kuće i nastavile borbu.

Par pitona propao je kroz plafon i zmije su se borile nekoliko minuta u spavaćoj sobi kuće u Brisbenu.

Lana Field iz udruženja Snake Catchers Brisbane, koji se bave zmijama, došla je da skloni pitone, ali je prethodno snimila njihovu borbu i objavila video na Facebooku.

"Ljudi često misle da se zmije pare kad se ovako ponašaju, ali to je borba. One se obmotaju jedna oko druge i hrvaju se, kako se bi vidjelo koja je jača. Pobjeda će im dati pravo na ženku u određenom području", rekla je Field.

Zmije su vjerovatno osjetile miris ženke u blizini, što ih je navelo da se popenju na krov kuće, nakon čega su propale kroz tavan. Ona je ocijenila da su ova dva pitona bili "ujednačenih snaga" za borbu, jer su bili male do prosječne veličine za ovo područje, što je oko 1,75 metara dužine svaki.

"Mogu nastaviti da se ovako tuku satima, sve dok se jedna ne iscrpi, osjeti da neće pobijediti i onda odlazi", objasnila je Field.

Ona je snimala borbu pitona oko pet minuta, nakon čega ih je uhvatila i iznijela van. Zmije su premještene u grmlje nekoliko kilometara dalje od kuće, prenio je Globalnews.ca

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije