Ostavila dijete u autu na 35 stepeni pa nije dozvolila vatrogascima da razbiju staklo

Radiosarajevo.ba
Ostavila dijete u autu na 35 stepeni pa nije dozvolila vatrogascima da razbiju staklo
Foto: Daily Mail / Vatrogasci spašavaju dijete iz automobila

Šokantan snimak, koji je izazvao mnogobrojne osude, dolazi iz kineske provincije Zhejiang. Majka je ostavila dvogodišnje dijete u automobilu na 35 stepeni Celzijusa, a potom nije dozvolila vatrogascima da razbiju staklo njenog vozila kako bi spasli mališana, prenosi Daily Mail

Dok su pokušavali da izvuku njenog sina i spase ga eventualne smrti, ona im je govorila da ne razbijaju staklo, da je bravar na putu i da će uskoro otvoriti vrata bez ikakvih posljedica, ne razmišljajući da bi svaka naredna sekunda mogla biti kobna po njeno dijete.

Zabrinuti za dijete u automobilu, vatrogasci su pokušali ubijediti majku da im dopusti da razbiju staklo i izvuku ga, izvještavaju lokalni mediji.

Nakon višeminutnog opiranja i negodovanja, žena je pristala da skinu staklo sa vrata i na taj način dođu do djeteta koje je plakalo.

Najprije su skinuli staklo sa prednje, suvozačeve strane, a onda otvorili zadnja vrata i izvukli dvogodišnjaka koji je već bio uplakan, znojav i crven u licu.

Snimak je postao viralan na kineskim internet platformama, gdje su stizale mnogobrojne osude.

"To nije majka, ona ne zaslužuje to da bude. Ona je ubica", rekao je jedan od korisnika, dok se drugi nadovezao da dotična gospođa "vjerovatno nije majka već maćeha kojoj je više stalo da automobila, nego djeteta", prenosi Telegraf.rs

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije