Opšti haos nakon trećeligaškog derbija, povrijeđeno 17 policajaca

Radiosarajevo.ba
Opšti haos nakon trećeligaškog derbija, povrijeđeno 17 policajaca
PrtScr / Masovna tuča na ulicama Buenos Airesa

Dvoboj dva argentinska trećeligaška kluba, All Boysa i Atletico Atalante, završio je haotičnim scenama u Floresti, jednoj od četvrti Buenos Airesa.

Naime, domaći su navijači u srijedu teško prihvatili 3:2 poraz od rivala, pa su se sukobili s policajcima koji su radili na osiguranju.

Kako javljaju tamošnji mediji, ozlijedili su ih čak sedamnaest, a u neposrednoj blizini stadiona je pričinjena i znatna materijalna šteta.

Nervoza je počela tek što je sudac dao znak za kraj utakmice, a nasilje je inicirala želja gostujućih igrača da važnu pobjedu proslave ispred malobrojnih prijatelja kluba. Tada su se domaći navijači pokušali s njima sukobiti, a svoje su frustracije prenijeli izvan stadiona.

Policajci su im uzvratili gumenim mecima, a samo je troje nasilnika uhapšeno. Igrači i uprava Atalante su zbog vlastite sigurnosti neko vrijeme zadržani u klupskim prostorijama All Boysa, ali su naposljetku na Twitteru potvrdili da su sigurno stigli kućama. Gosti su se zahvaljujući tri boda popeli na drugo mjesto Primere B Metropolitane, dok su All Boysi ostali na četvrtom, piše Večernji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije