Opasno: Pogledajte šta je uradila neodogovorna vozačica iz BiH

Radiosarajevo.ba
Opasno: Pogledajte šta je uradila neodogovorna vozačica iz BiH
Foto: Printscreen / Ponašanje za osudu

Neodgovorno i bahato ponašanje na prijelazima je za osudu, a vandalizam u različitim oblicima teško sprečiti ukoliko ne postoji svijest o opasnostima i posljedicama takvog ponašanja. 

Poručuju to iz Željeznica RS na svom Facebook profilu, uz objavljeni video neodgovornog ponašanja na pružnom prelazu Vrbanja. Na njemu se vidi vozačica koja je svojim automobilom polomila polubranik, a zatim sklonila polomljeni dio i otišao sa lica mjesta. Prelaz je ostao otvoren, iako je signalizirano da stiže voz!

" Željeznice RS ponovo upozoravaju i apeluju na sve učesnike u drumskom saobraćaju, na obavezu poštovanja saobraćajnih propisa i na odgovorno ponašanje učesnika u drumskom saobraćaju, jer će samo na taj način smanjiti broj nezgoda na putnim prelazima, ali i udesa koji mogu imati tragične posledice.Nepažnja i nepoštovanje saobraćajnih propisa učesnika u drumskom saobraćaju, nerijetko i zlonamerno uništavanje uređaja, dovode do nezgoda na putnim prijelazima, koje nažalost nerijetko imaju i najteže posljedice", poručuju iz ovog preduzeća. 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije