Oluja hara Jadranom: Obala potopljena, a najgore tek dolazi

Radiosarajevo.ba
Oluja hara Jadranom: Obala potopljena, a najgore tek dolazi
PrtScr / Ilustracija

Jadran je danas pod crvenim upozorenjem Meteoalarma. Dubrovačke vlasti izdale su posebno upozorenje za građane, a već od jutra neke istarske rive su pod vodom, iako je za Istri na snazi "samo" narančasti alarm.

Slično vrijeme je i u Dalmaciji, a popodne će biti još gore. Već do 12 sati pale su vrlo obilne oborine u dijelovima Dalmacije. Posljednja 24 sata u Veloj Luci pale su čak 222 litre kiše po kvadrantom metru, što znači da je u samo jedan dan pala skoro dvostruka prosječna mjesečna količina oborina. Obilne oborine izazvale su bujice, ima i poplavljenih podruma, javlja Dalmacija Danas.

Glavna meteorološka vijest danas je vjetar. U Dalmaciji puše najjače jugo ove godine. U Dubrovniku je jugo na granici orkanskog prosjeka. DHMZ u 12 sati javlja prosjek od čak 30 m/s, a najjači udari dosežu 142 km/h. Valovi dosežu nekoliko metara, a član Crometeo tima snimio je jednu pogibeljnu situaciju s jedrilicom na uzburkanom moru.

Pogledajte snimak olujnog nevremena.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije