Odmjeravanje snaga između ruskog i američkog pilota iznad Baltika

Radiosarajevo.ba
Odmjeravanje snaga između ruskog i američkog pilota iznad Baltika
FOTO: Screenshot / Scene poput onih iz Top Guna

U video objavljenom na popularnom servisu youtube.com vidimo da je po približavanju F-15C ruskom putničkom avionu jedan od dva Su-27 krenuo prema avionu USAF-a i praktično ga “izgurao” na sigurnu udaljenost od grupe ruskih aviona.

Da se scene poput onih iz Top Guna ponekad mogu dogoditi i u stvarnosti svjedoči video koji se upravo pojavio u javnosti.

U događaju koji se odigrao iznad Baltičkog mora učestvovao je jedan avion USAF-a tipa F-15C iz 493. skvadrona baziranog u RAF bazi Lakenheath u Velikoj Britaniji koji se pomalo „nesmotreno“ približio putničkom avionu u vlasništvu ruske vlade a koji je bio u pratnji dva aviona Su-27.

U video materijalu vidimo da je po približavanju F-15C ruskom putničkom avionu jedan od dva Su-27 krenuo prema avionu USAF-a i praktično ga „izgurao“ na sigurnu udaljenost od grupe ruskih aviona.

Naravno, radi se o prilično uvježbanim pilotima sa obje strane i ni u jednom momentu nije prijetila opasnost da dođe do fizičkog kontakta koji bi se završio katastrofalno po oba aviona.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije