Objavljen video star 23 godine na kojem se Mike Tyson hrva s tigrom

Radiosarajevo.ba
Objavljen video star 23 godine na kojem se Mike Tyson hrva s tigrom
Printscreen / Objavljen video star 23 godine na kojem se Mike Tyson hrva s tigrom

Slavni američki bokser Mike Tyson jedan je od najživopisnijih likova iz svijeta boksa. Njegov privatni život pratiteljima boksa često je znao biti zanimljiviji od onog profesionalnog.

Naime, Iron Mike poznat je po tome što posjeduje ogroman ranč na kojem uzgaja kanabis i dozvoljava posjetiteljima da se "opuštaju" uz njegove proizvode. Isti taj ranč nekoliko puta godišnje pojavi se na naslovnicama velikih svjetskih medija, nekad zbog rekordne prodaje, a nekad zbog rekordnih posjeta, piše Index.

Ovoga puta Tyson nije postao tema zbog kanabisa, ali ga je zato prema naslovnicama medija gurnuo jedan stariji video iz njegovog dvorišta koji je ponovno oživio na društvenim mrežama. 

Američki bokser posjedovao je čak tri bengalska tigra, a nedavno se na Twitteru pojavio video koji prikazuje Tysona davne 1996. za vrijeme igre s jednim od svojih ljubimaca.

Dok se mnogi ne bi usudili ući u kavez bez obzira na to koliko ljubimci bili pitomi, Tyson se hrvao s tigrom kao s najboljim prijateljem. 

Tyson je na kraju ostao bez tigrova jer se pokazalo da nema potrebne dozvole za njihovo držanje pa su životinje otpremljene u Colorado gdje su proživjeli svoje posljednje dane.  

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije