Novac letio cestom: Od 1.300 KM, ostalo mu 25, moli sve koji su uzeli novac da ga vrate

Radiosarajevo.ba
Novac letio cestom: Od 1.300 KM, ostalo mu 25, moli sve koji su uzeli novac da ga vrate
Printscreen / Novac letio cestom: Od 1.300 KM, ostalo mu 25, moli sve koji su uzeli novac da mu ga vrate

Novčanice koje su se jučer (petak) razletjele po Branimirovoj ulici u Zagrebu, izazvale su haos i pomamu vozača koji su doslovce nasred ceste zaustavljali automobile i trčali za novcem.

Novac je pripadao Ivici Ivecu, biznismenu iz Zagreba kojemu je to bio pravi petak 13. jer je novčanik s nekoliko hiljada kuna u žurbi ostavio na krovu auta.

Ostalo je zabilježeno na snimci koju je napravio advokat koji se našao na mjestu događaja, a na kojoj se vidi kako ljudi mahnito skupljaju novac po cesti.   

"Iza 14 sati sam dobio poziv od, tada meni još nepoznatog, Tomislava Zorića. Rekao mi je da je pronašao moj novčanik na Branimirovoj. Ja sam u tom trenutku bio udaljen par stotina metara ili minutu autom prema gradu. Lako se moglo doći do mene jer su dokumenti ostali u novčaniku, kartice, i karte za Dinamovu utakmicu", ispričao je za Vijesti.hr Ivica Ivec kojemu se do danas niko od osoba sa snimke koje su uzele novac nije javio. 

No, dobio je mnoge pozive poznanika koji ga nagovaraju kao i prijatelji i porodici da sve prijavi policiji jer "poštenjake" koji su uzeli njegov novac, s obzirom da postoji snimka, ne bi trebalo biti teško pronaći.

 "Vidi se telefonski broj na crvenom kombiju, na drugom autu tablice i slično. Ozbiljno razmišljam da sve prijavim policiji, no još ću malo pričekati, možda se neko danas javi", kaže Ivec koji je sretan da mu je spašen novčanik.

Koliko je tačno imao u novčaniku, nije siguran, no procjenjuje da je bilo između četiri i pet hiljada kuna (oko 1.300 KM), a ostalo je svega 100 kuna (25 maraka). 

"Moja priroda posla je takva da uvijek moram imati keš sa sobom. Kažu i da se greške skupo plaćaju, pa je to valjda eto i moj slučaj", zaključuje Ivec sa smiješkom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije