Njemačka u šoku: Brutalna reakcija Nigerijca kojem je odbijen zahtjev za azil

Radiosarajevo.ba
Njemačka u šoku: Brutalna reakcija Nigerijca kojem je odbijen zahtjev za azil

Njemačka policija u srijedu je obaviještena od sigurnosnog osoblja skloništa za azil u Donauwörthu (Bavarska) da se ispred zgrade dešava ozbiljno narušavanje javnog reda i mira.

Mladić iz Nigerije hodao je i velikim komadom drveta razbijao stakla na automobilima parkiranim na obližnjem parkingu. Na meti 19-godišnjeg Nigerijca našlo se ukupno 12 automobila na kojima je napravljena šteta od oko 50 hiljada eura.

Na društvenim mrežama pojavio se video snimak incidenta. Nakon što je uhapšen, 19-godišnjak je dao "konfuzne izjave", po tvrdnjama bavarskih policijskih zvaničnika.

List "Augsburger Allgemeine" je izvijestio da je Savezni ured za migracije i izbjeglice odbio zahtjev Nigerijca za azil u Njemačkoj.

Postupak rješavanja zahtjeva za azil je navodno okončan u martu ove godine, ali je zbog "nestalih putnih dokumenata" deportacija suspendirana. Mladić iz Nigerije je u petak izveden pred istražnog sudiju Okružnog suda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije