Njegovim vršnjacima ne daju ni domine: Ima 97 godina i vozi Ford Mustang

Radiosarajevo.ba
Njegovim vršnjacima ne daju ni domine: Ima 97 godina i vozi Ford Mustang
/ Foto: Ford
Dok njegovim vršnjacima "ne preporučuju ni igranje domina u Mjesnoj zajednici" Šveđanin Lennart Ribring ne mari za godine.

Ovaj 97-godišnji bivši biznismen ima neobičnu strast: Uživa za volanom Ford Mustanga. Prije pola stoljeća bio je među prvim kupcima Mustanga u Švedskoj, a ovom automobilu ostao je vjeran do danas.

Ovih dana je kupio Ford Mustang 5.0 V8, "zvijer" snage 421 KS, koja do 100 km/h ubrzava u 4,8 sekundi. Ford je odlučio ovjekovječiti prvu vožnju najstarijeg vozača Mustanga pa je nastao zanimljiv video u kojem Lennart Ribring ulazi u salon, dobiva ključeve automobile, vozi se sa sinom Michaelom, hvališe dok drži praunuku Emiliju.

"Stvarno sam sretan. Za volanom Mustanga osjećam se kao kralj ceste. Možda neću još dugo živjeti, ali želim na najbolji mogući način iskoristiti vrijeme koje mi je preostalo. A automobil je ono što je potrebno za uživanje u vožnji i u životu"

Čovjek koji posjeduje vozačku dozvolu 79 godina ima savjet za svoje vršnjake.

"Morate biti svjesni svojih i mogućnosti automobila. Sigurnost treba biti na prvom, mjestu", kaže 97-godišnji Lennart Ribring.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije