Nevjerovatan snimak: Ženi u uhu izrasle gljive koje liče na pečurke

Radiosarajevo.ba
Nevjerovatan snimak: Ženi u uhu izrasle gljive koje liče na pečurke
Foto: Screenshot / Gljivična infekcija pokrenuta invazijom loših bakterija

Žena je otišla kod doktora u Vijetnamu, kada su uši počele da je svrbe i bole doktorica je koristila endoskop za pregled njenog ušnog kanala.

Tom metodom je doktor otkrilo desetine crnih izraslina, nalik gljivama, koje su brzo uklonjene.

Ljekar vjeruje da je gljivična infekcija žene pokrenuta invazijom loših bakterija. Loše bakterije smanjuju broj dobrih u spoljašnjem uhu osobe.

Dobre bakterije pomažu u borbi protiv gljivica, sa kojima ljudi svakodnevno dolaze u kontakt i obično ne uzrokuju problem.

Specijalista za uši, nos i grlo iz londonske bolnice Bridž - ranije je za britanske medije rekao da je rast “gljiva” u ušnom kanalu “klasična infekcija uha, koja samo priguši sluh”.

Simptomi mogu da uključuju slab sluh, kao i pražnjenje, crvenilo ili bol. Do infekcije može doći ako neko nema dovoljno ušnog voska, što je način na koji tijelo štiti ušni kanal. One su češće u vlažnim ili tropskim zemljama zbog toga što gljive brže rastu u toplim uslovima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije