Nevjerovatan prizor: Da li ste ikad vidjeli kako tarantula mijenja "kožu"

Radiosarajevo.ba
Nevjerovatan prizor: Da li ste ikad vidjeli kako tarantula mijenja "kožu"
PrtScr / Jao, jao...

Zbog čega smo fascinirani stvarima koje nas užasavaju? 

Na primjer, internetom vlada prava pomamama za snimcima na kojima profesionalci "cijede" gigantske bubuljice. Sve je to vrlo gadno za gledati, ali takva videa imaju stotine miliona pregleda...i dok nas pojedine stvari vezane za ljudska tijela istinski užasnu, to se ne može približiti osjećaju koji kod brojnih ljudi izazivaju insekti i pauci.

Jedan od takvih viralnih snimaka jeste i onaj na kojem se vidi tarantula koja mijenja "kožu". Riječ je o snimku koji ne-želim-da-gledam-ali-nekako-moram, a možete ga pogledati ovdje:

Video hipnotiše i većina ga mora pogledati do kraja, bez obzira na to što će ostatak dana provesti skačući na svaki, i najmanji dodir, misleći da je pauk.

Na snimku se vidi meksička crvenonoga tarantula, a cijeli je proces trajao dva sata. Brojne tarantule prolaze kroz ovaj proces nekoliko puta godišnje, obnavljaju vanjski oklop (egzoskelet) i mijenjaju noge koje im, eventualno, nedostaju. 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije