Rosario: Vatrogasci rušili zid da iz kuće izvuku ženu tešku pola tone

Radiosarajevo.ba
Rosario: Vatrogasci rušili zid da iz kuće izvuku ženu tešku pola tone
Argentinski vatrogasci prethodnih dana morali su obaviti neobičnu intervenciju, kada su srušili zid kuće jedne od stanovnica Rosarija, kako bi je iznijeli iz kuće i odveli u bolnicu na liječenje.

Kako je saopćeno, vatrogasci su bili primorani na ovaj potez jer je žena u čijoj su kući intervenirali teška nevjerovatnih 490 kilograma, zbog čega nije bilo drugog načina da je izvuku iz kuće, prenosi Figaro.

Riječ je o 32-godišnjoj Isabeli, koja živi u gradu udaljenom 340 kilometara od Buenos Airesa, a iz kuće su je vatrogasci iznijeli na krevetu pričvršćenom za kamion službe civilne odbrane.

Inače, Isabela godinama živi utučena, a veliki dio njenog tijela više nema nikakvu osjetljivost, te su joj se uz to na nogama pojavili tumori usljed ekstremne gojaznosti.

"Uvijek sam bila gojazna. Napustila sam školu zbog diskriminacije koju sam trpila. Kasnije sam nastavila školovanje da bih bila neko u životu. Danas mi se to čini nemogućim", rekla je ona za argentinske medije.

Prije osam godina, Isabela je imala 130 kilograma, a poslije očeve smrti upala je u depresiju.

"Želim da se liječim i da živim", uzviknula je prije nego što su je odvezli u bolnicu u Rosariju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije