Srbija: Najpoznatiji balkanski influencer hvali se mjesečnom zaradom

Radiosarajevo.ba
Srbija: Najpoznatiji balkanski influencer hvali se mjesečnom zaradom
Foto: Screenshot / Baka Prase

Iako se znalo da najpoznatiji srpski influencer Baka Prase zarađuje od Instagrama, YouTubea i pojavljivanja na raznim događanjima, nije bilo poznato koliko tačno zaradi.

S obzirom na to da ga ekipa napada da zarađuje na crno, da ne plaća porez i da se od društvenih mreža ne može ništa zaraditi, Baka je iskoristio priliku da pokaže PDV koji je, kako tvrdi, uplatio na mjesečnom nivou.

Influencer pravog imena Bogdan Ilić najprije je zaratio s mladim kolegom koji se predstavlja kao Voyage, a koji je u jednoj emisiji napao sve YouTubere koji se bave muzikom.

Kako je naveo, Baka Prase za septembar 2019. platio je 5.500 eura PDV-a.

„Ti još uvijek sigurno radiš na crno, nastupaš i dobiješ 300 eura u džep, a misliš da praviš neki profit. Znači, druže, ovo je profit! PDV za moja mjesečna primanja, znači 20 posto od ukupne zarade je bio 653.390 dinara. E, to je profit!“ rekao je Baka Prase uz uplatnicu na kojoj se vidi navodno uplaćeni iznos PDV-a.

Kako piše Blic, to znači da je njegova zarada u septembru iznosila skoro 27.700 eura.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije