Naida Omerdić iz Zenice: Zašto se u BiH prodaju mržnja i nacionalizam

Radiosarajevo.ba
Naida Omerdić iz Zenice:  Zašto se u BiH prodaju mržnja i nacionalizam
FOTO: Screenshot / Naida Omerdić
Pisanje i reakcije o historijskom uspjehu nogometne reprezentacije Hrvatske na Svjetskom prvenstvu ne jenjavaju, posebno nakon osvojenog drugog mjesta.

Nakon proslave prolaska Hrvatske u finale Svjetskog nogometnog prvenstva i na koncu, osvajanje srebrene medalje, iz pojedinih dijelova Bosne i Hercegovine, ali i regiona nisu dolazile lijepe slike slavlja.

Mlada Naida Omerdić iz Zenice imala je potrebu prokomentirati nedavna dešavanja u vezi nogometne reprezentacije Hrvatske i sve one natpise medija u regionu.

Naida se, naime, putem svog zvaničnog YouTube kanala usprotivila nesreći i mržnjite kazala kako je to nešto na čemu ne trebamo graditi svoju budućnost. 

Svojom videoporukom na YouTubeu Naida je željela pokazati da ne pristaje izljeve “navijačkog ludila” u Mostaru i Širokom Brijegu prihvatiti kao nešto na čemu bi isključivo gradila svoj odnos prema Hrvatima, ali i nogometnoj reprezentaciji Hrvatske.

"Svi su portali pisali o dječaku koji je skandirao: Nož, žica, Srebrenica! Svi su portali pisali kakva je situacija bila u Širokom Brijegu i Hercegovini za vrijeme utakmica hrvatske reprezentacije! Zašto, zato što se mržnja prodaje! Zato što se nacionalizam prodaje. Zar nam ne bi trebali biti važniji ljudi poput Borisa Lovrića, pripadnika Oružanih snaga BiH iz Kiseljaka, koji je postavio post u kojem je napisao da treba navijati za Hrvatsku, ali ne pljuvati 'ono što te rodilo, i tvoju lozu i našu Bosnu'", poručila je Naida Omerdić iz Zenice.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije