Mačak mjesecima na istom mjestu čekao vlasnika koji se nikada nije vratio

Radiosarajevo.ba
Mačak mjesecima na istom mjestu čekao vlasnika koji se nikada nije vratio
Foto: Screenshot / Mačak Nabi

Priče o napuštenim ljubimcima koji se ne pomaknu s mjesta na kojem ih je ostavio bivši vlasnik već su nam dobro poznate.

Ali moramo naglasiti kako se gotovo uvijek radi o psima. Psi su ti koji su lojalni, čovjekovi najbolji prijatelji i psi su ti koji vjeruju u ljude bez obzira na sve.

No ovoga se puta radi o mačku.

Mačak je toliko dugo stajao na istom mjestu u šumi da je dobio ime od ljudi koji su ga obilazili i hranili.

Dugo su mislili da se radi o ženki, pomislili su čak da nosi mlade, no nakon pregleda veterinara, rečeno im je da su bili u krivu. Ipak se radilo o tužnom mačku koji je predugo stajao na istom mjestu na kojem ga je napustio bivši vlasnik.

Stajao je tu i po kiši i po snijegu, a preživio je zahvaljujući dobrim ljudima koji su ga hranili. Možda se pitate kako mogu biti sigurni da je mačak bio nečiji te da je napušten.

Divlje mačke nikada ne bi dopustile ljudima da im se toliko približe, da ih se mazi i nikako ne bi stajale na istom mjestu. Mačka Nabija nitko nije uspio uzeti u naručje duže od nekoliko sekundi.

Istrgnuo bi im se i vratio bi se tamo gdje je ostavljen. Nabi je na kraju ipak prepušten stručnjacima koji su ga stavili u kavez te prevezli u kliniku.

Tamo je utvrđeno da je potpuno zdrav. Nabi sada samo treba novu porodicu, ljude koji ga nikada neće napustiti i koji će ga natjerati da shvati da ljubav stanuje u njegovom novom domu.

Sigurni smo da se tada više neće vraćati na to tužno mjesto na kojem je ostavljen.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije