Lav na neočekivan način probudio usnulu lavicu, srčano mu je uzvratila!

Radiosarajevo.ba
Lav na neočekivan način probudio usnulu lavicu, srčano mu je uzvratila!
Youtube/Screenshot / Lav probudio usnulu lavicu
Lav koji se prišunjao usnuloj lavici i ugrizao je za zadnjicu nije se baš dobro proveo.

Video snimljen u kenijskom nacionalnom parku Masai Mara pokazuje kako se lav polako približio uspavanoj lavici i ugrizao je, na šta je ona odmah reagovala tako što je skočila na njega i napala ga kandžama.

Vodič u safariju Joshua Loonkushu koji je snimio ovaj prizor tvrdi da tako nešto nikad do sada nije vidio u svojoj osmogodišnjoj karijeri.

"Nisam mogao ni da zamislim da će se lav tako ponašati. Polako joj se približavao, gotovo kao da je uhodi. Vidjelo se da se trudi da bude što tiši. Rekao sam posjetiocima da prisustvujemo nečemu zaista posebnom. Kad je došao do nje, ugrizao ju je, a njoj su trebale tačno dvije sekunde da se trgne iz sna i reaguje napadom", ispričao je za Daily Mail.

- Nikad u svojih osam godina karijere nisam video tako nešto. Ubrzo nakon toga pridružili su im se ostali članovi čopora koji su se ponašali kao da ništa nije bilo - dodao je.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije