Hrvatska / Kraljice tetovaža o mušterijama: Tetovirale smo im traktor i produžni kabl

10. 10. 2017. u 11:15:00 Radiosarajevo.ba

Shares:0

Tetovaže su jedno od najzanimljivijih obilježja na ljudskom tijelu i uvijek izazivaju pažnju, no da li ste ikada čuli da je neko na svoje tijelo istetovirao produžni kabl ili traktor?

Da je i to moguće dokazale su "kraljice tetovaža" iz Hrvatske, svjedočeći o neobičnim iskustvima i neobičnim mušterijama koje sreću svaki dan, prenosi 24sata.

Jedna od njih je Irena Milina, koja od svoje 16 godine radi kao majstorica piercinga, a koja je za taj posao prošla posebnu obuku.

"Obuku sam tražila tri godine. Morate je završiti, inače vas smatraju neprofesionalnim. Kad sam je završila, otvorila sam svoj studio za piercinge, a zatim i tatoo studio. Odbijamo maloljetnike, ne radimo prve tetovaže na vidljivim mjestima", pojašnjava Irena.

Njena kolegica Bernarda Znika dodala je i kako je tetoviranje posljednjih godina sve popularnije, zbog čega sve više mušterija dolazi u njen studio.

"Najstarija mušterija nam je bila gospođa od 68 godina, koja je tada došla na svoju prvu tetovažu. Ipak, tetoviranje je moj život i vjerovatno sam jedna od rijetkih ljudi koji s osmijehom odlaze na posao", zaključuje Znika.

Tokom posla tatoo majstorice u Hrvatskoj stekli su mnoštvo neobičnog iskustva, pa su napravile i nekoliko neobičnih tetovaža, dodaje Lara Toplek, tattoo majstorica iz Zagreba.

"Jednom starijem gospodinu tetovirala sam traktor koji je vozio toliko godina da ga je zavolio. Drugi gospodin došao je s katalogom iz prodajnog centra i rekao kako želi da mu istetoviram produžni kabl. Htio je najgluplju tetovažu ikada", ističe kroz smijeh Bernarda, dodajući kako uz sve to obožava svoj posao.

NEMA KOMENTARA