Konobar s krilima: Papagaj Jack otvara pivo svim mušterijama pivnice u Zagrebu

Radiosarajevo.ba
Konobar s krilima: Papagaj Jack otvara pivo svim mušterijama pivnice u Zagrebu
Papagaj Jack iz Zagreba postao je zaštitno lice jednog ugostiteljskog objekta u Zagrebu, nakon što je postao jedan od prvih "konobara s krilima u regiji".

Riječ je o papagaju Alena Janjića, koji je vlasnik zagrebačke pivnice Svijet, a koji je postao prava senzacija jer upravo ovaj papagaj otvara pivo gostima i za to dobija posebne nagrade, prenosi 24sata.

"Jack je potpuno osvojio sve goste, oni mu stalno donose voće i grickalice", govori Janjić o svom ljubimcu.

Dodaje i kako ga je kupio u Zagrebu prije tri godine, kada je imao svega nekoliko mjeseci. Šarena životinja odmah je išla u trgovinu, koja je kasnije postala pivnica, da bi se zatim naučio kljunom otvarati pivo gostima, za što dobija kikiriki i voće.

"Jack otvara svako pivo, ali kada otvori neku s više ječma uvijek znatiželjno liže čep. Slatka piva su mu najdraža. Preko noći je u krletci, već oko 20 sati ode spavati", ističe Alen.

Otkriva i kako Jack ima još mnogo skrivenih talenata, tako da zna uvijek pozdraviti goste sa dobar dan, pitati ih kako su, a uspio je naučiti i da kaže 'živjeli'.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije