Kolinda se javila iz Banskih dvora, čitala "Pipi Dugu Čarapu"

Radiosarajevo.ba
Kolinda se javila iz Banskih dvora, čitala "Pipi Dugu Čarapu"
Foto: Printscreen / Kolinda Grabar Kitarović

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović sjedi u svom uredu na Banskim Dvorima i uživljeno naglas čita "Pipi Dugu Čarapu".

Prizor je to sa videosnimka koji je nastao u aprilu 2018. godine, a sada se počeo širiti društvenim mrežama.

Kako pišu hrvatski mediji, videosnimak je nastao u sklopu projekta Pipi Duga Čarapa, koji je pokrenula nastavnica hrvatskog jezika iz Švedske Martina Mihalić.

"Draga djeco, s veseljem sam se odazvala molbi gospođe Martine Mihalić da vam pročitam ulomak iz meni, a nadam se i vama drage knjige 'Pipi Duga Čarapa' koja je godinama dio djetinjstva djece širom svijeta, koja uživaju u opisima veselih avantura te neobične djevojčice", govori predsjednica Hrvatske na videosnimku nakon čega je usporedila autoricu Astrid Lindgren sa hrvatskom spisateljicom za djecu Ivanom Brlić Mažuranić, te je nastavila čitati.

Pogledajte video:

Video je postao viralan na društvenim mrežama, a neki od komentara Twitteraša su da pored nje čak i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić djeluje normalno.

Pogledajte neke od komentara:

 

Komentari - undefined

Komentari

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije