Robotski pokreti: Kad premijerka Theresa May zapleše

Radiosarajevo.ba
Robotski pokreti: Kad premijerka Theresa May zapleše
Foto: Screenshot / Theresa May
Britanska premijerka Theresa May bila je u posjeti Južnoj Africi, gdje su joj đaci ispred jedne osnovne škole priredili doček.

Međutim, njen pokušaj da pleše u njihovom stilu postao je hit na društvenim mrežama. S obzirom na to da su njeni pokreti bili poput robotskih, tviteraši su njen ples nazvali maybot.

Theresa May se našla u Cape Townu kako bi saopćila novu šemu britanske obrazovne politike, prema kojoj će Velika Britanija još više podsticati talentirane strane studente. Dok je njena posjeta dočekana s velikim oduševljenjem u Južnoj Africi, internet zajednica je dobila novi povod za smijeh. 

Departman za međunarodne odnose i saradnju u Južnoj Africi objavio je snimak posjete britanske premijerke, koji je ubrzo poprimio drugu konotaciju i postao predmet šale na društvenim mrežama.

Osim što su nastale brojne varijacije na osnovu ovog snimka, tviteraši su uporedili njen ples s koreografijom Georgea Busha tokom posjete zapadnoafričkih plesača Bijeloj kući 2007. godine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije