Jezivi snimak raspiruje misteriju smrti mlade djevojke

Radiosarajevo.ba
Jezivi snimak raspiruje misteriju smrti mlade djevojke
PrtScr / Misterija smrti Elise Lam

Generacije i generacije su odrastale na urbanim legendama i misterioznim pričama o zločinima koji nikada nisu riješeni, a smrt Elise Lam je upravo takva.

Elisa Lam, 21-godišnja studentica iz Kanade, nestala je prije tri godine tokom putovanja u Sjedinjenim Američkim Državama.

Mlada blogerka na putovanju je bila sama i odsjela je u Cecil hotelu u Los Angelesu, mjestu koje je poznato po velikom broju neriješenih ubistava te silovanja koja se događaju u ovom hotelu od '20-ih godina prošlog vijeka, kada je izgrađen.

31. januara 2013. godine, na dan kada se trebala odjaviti iz hotela, niko od osoblja ju nije mogao pronaći, a nije se javila niti roditeljima, što je inače činila svaki dan. To je izazvalo sumnju pa je pozvana policija, koja je pretražila hotel i okolicu s psima tragačima, ali ništa nije pronađeno.

Dva sedmice nakon njezinog nestanka, policija je objavila snimku iz lifta hoteladatiranu na 1. februar 2013. godine, koja bez imalo sumnje ledi krv u venama.

Na snimci koja traje par minuta vidimo Elisu Lam kako se ponaša uistinu neobično, ulazi i izlazi iz lifta, pokušava se sakriti te u nekim trenucima izgleda kao da se svađa s nepoznatim entitetom.

Nekoliko dana nakon objave snimke gosti hotela su se počeli žaliti kako je pritisak vode izrazito slab te kako sama voda ima neobičan okus, a kada su hotelske službe otvorile jedan od spremnika s vodom na krovu, šokirao ih je prizor koji su našli: golo i poluraspadnuto tijelo Elise te odjeću koja je plutala okolo.

Forenzičari i policija su zaključili kako se vjerovatno radilo o nezgodi ili samoubistvu, ali niko nije uspio odgovoriti kako ju psi nisu uspjeli nanjušiti, kako se popela na krov bez da je aktivirala ijedan alarm te kako je uspjela sama podignuti izrazito težak poklopac spremnika s vodom te ga potom zatvoriti za sobom.

Pogledajte video iz lifta na kojem se posljednji put vidi Elisa Lam ali vas upozoravamo da je veoma uznemirujući:

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije