Internet hit: Snimio profesionalnu reklamu da proda polovan automobil

Radiosarajevo.ba
Internet hit: Snimio profesionalnu reklamu da proda polovan automobil
Redatelj filmova iz Los Angelesa pomogao je svojoj zaručnici da proda svoju polovnu Hondu Accord iz 1996. godine tako što je snimio poluprofesionalnu reklamu koja je ubrzo postala internet hit.

Video je na YouTube uploadovao Max Lanman, a na videu su ubačeni svi sadržaji koje ima jedna tipična reklama za automobile.

“Vi ne trebate stvari. Vi ste sretni s onim što jeste. Luksuz je stanje uma”, govori voditelj na videu.

Njegov govor prate snimke automobila koji vozi kroz idilične predjele, a potom su izlistane statistike automobila uključujući i 141.000 milja (226.917 km) na mjeraču kilometraže.

Reklama je pomogla u aukciji vozila na eBayu gdje je početna cijena automobila bila 499 dolara da bi dostigla rekordnu ponudu od 150.000 dolara, da bi potom aukcija bila poništena od eBaya.

“Kazali smo ljudima u Odjelu za prevare u eBayu, da oni nisu bili svjesni reklame i cijele priče. Oni nisu mogli vjerovati da Honda Accord iz 1996. godine može dostići cijenu od 155.000 dolara i da je tako okončana aukcija. Na eBayu su ponovili aukciju ponovo sa cijenom od 499 dolara. Više informacija imat ćemo kasnije”, napisao je Lanman na YouTubeu.

Prema njegovim riječima, reklama je bila simpatičan način da se promovira aukcija za automobil.

“Palo mi je na pamet da snimim smiješnu reklamu za automobil, koji je objektivno smeće”, rekao je Lanman za BBC.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije