Inovacija za historiju: Uskoro ćete svoju obuću moći "ispeći" kod kuće

Radiosarajevo.ba
Inovacija za historiju: Uskoro ćete svoju obuću moći "ispeći" kod kuće
Izrada tenisica po vašoj želji može trajati sedmicama ili čak mjesecima, ali jedan od najvećih brendova u proizvodnji obuće - Asics uskoro bi mogao donijeti promjenu sa izumom koji vam dozvoljava da svoje tenisice napravite kod kuće.

Riječ je o takozvanoj mikrotalasnoj pećnici u kojoj možete "ispeći" obuću kakvu želite, za svega 15 sekundi. Iako su još uvijek u toku testiranja materijala od kojih bi ova obuća bila izrađena, kao i same pećnice, kompanija je već predstavila video materijal, koji će donijeti revoluciju u industriji izrade obuće, prenosi Mashable.

Inače, obuću na ovaj način moći će izraditi bilo koji kupac, a sve što će biti potrebno jeste da izaberu svoju boju na nekoliko različitih dijelova obuće. Zatim će taj materijal, koji kupuju u obliku peleta, ubaciti u poseban kalup i staviti u pećnicu.

Ovakvu tehnologiju razvila je tajvanska firma Tayin Research and Development, a prema dokumentima patenta lagani đonvi bit će napravljeni od termoplastičnog poluretanina i mogu se prilagođavati svačijem stopalu, dok će i ostali dijelovi obuće imati sličan sastav.

Iz ove kompanije su također pojasnili i da njihove mikrotalasne pećnice za obuću troše mnogo energije nego tradicionalne mašine za proizvodnju obuće, što će omogućiti cijeloj industriji da postane obazrivija prema okolišu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije