Indiana: Otkazala vjenčanje pa umjesto zvanica ugostila stotinu beskućnika

Radiosarajevo.ba
Indiana: Otkazala vjenčanje pa umjesto zvanica ugostila stotinu beskućnika
Amerikanka Sarah Cummins postala je heroina društvenih mreža, zahvaljujući sopstvenoj tugi, iskoristivši novac od vlastitog vjenčanja koje je otkazano nekoliko dana ranije, da nahrani beskućnike.

Nakon dvije godine planiranja ceremonija vrijedna 30.000 dolara zamalo je propala samo sedam dana prije nego li je trebala biti održana, zbog čega je rezervirani ručak za 170 zvanica odlučila pokloniti beskućnicima, prenosi Indy Star.

"Bilo je to pravo razočarenje, morala sam pozvati sve i otkazati ceremoniju vjenčanja. Izvinjavala sam se zvanicama, plakala, a onda mi je u jednom trenutku postalo muka shvativši da moram baciti svu hranu koju sam kupila za prijem", kaže 25-godišnja Cummins.

Nakon dogovora sa djevojkom koja je planirala njeno vjenčanje, odlučila je prerurediti cijelu ceremoniju i iskoristiti je u humane ciljeve, kako bi nahranila gladne ljude bez krova nad glavom.

"Bila sam dirnuta kada je Sarah odlučila da svoje bolno iskustvo pretvori u tako mnogo uživanja za čitave porodice koje nemaju ništa u životu. To je zaista divan gest", kazala je Cheryl Herzog, direktorica jednog od centara za beskućnike koji je Cummins pozvala na ručak.

Zaposlenici ovog restorana kažu da ovo nije prvi put da neko, u posljednjem trenutku otkaže vjenčanje, no niko se nikada nije dosjetio ovako humanog čina, zbog čega su odlučili dati maksimalnu podršku ovom djelu. A više od stotinu beskućnika imalo je priliku da uživa u pravoj gozbi, kakvu rijetko doživljavaju otkada su ostali bez krova nad glavom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije