Bakica živi život: Ima 102 godine i najstarija je osoba koja je skočila s padobranom

Radiosarajevo.ba
Bakica živi život: Ima 102 godine i najstarija je osoba koja je skočila s padobranom
PrtScr / Ma to bakice!

Prošlog vikenda, stodvogodišnja Irene O'Shea zvanično je postala najstarija skakačica s padobranom na svijetu.

Ona je skočila s visine od 4.267 metara s neba iznad Australije i sve to kako bi dala novac u humanitarne svrhe i učinila da se svi mi ostali osjetimo kao gomila ljenjivaca koja ne radi ništa u životu.

Ovo nije prvi put da je Irene skočila iz aviona. Ova super-baka je prvi skok izvela za svoj stoti rođendan, a onda je, nekoliko godina kasnije riješila da to uradi ponovo. Samo što je ovog puta, postavila svjetski rekord i iskoristila priliku da glasnije progovori o problemima bolesti motornih neurona, i podrži Asocijaciju Južne Australije koja se njima bavi. Od ove bolesti preminula je njena ćerka.

"Sa 102 godine i 194 dana, Irene je postala najstarija skakačica," napisala je kompanija SA Skydiving koja je objavila njen skok na YouTubeu.

Ono što ova kompanija nije pomenula je da je bakica nosila presladak heklani prsluk i da se na njenoj faci toliko vidjelo da uživa u životu, piše Vice.

Uostalom, uvjerite se i sami:

Irene je bila poprilično nonšalantna oko cijele "skakanje s padobranom" stvari, pa je izjavila za the Advertiser da se osjećala "skroz normalno" tokom skakanja i da su s njom u avionu "bili isti mladići" kao i prošli put.

"Bilo je vedro i lijepo vrijeme, ali i veoma hladno gore", rekla je ona. Nadamo se da će biti i sljedećeg puta i da će opet obući neki slatki džemper.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije