Francuska: Bijesni tinejdžer uperio pištolj u nastavnicu

Radiosarajevo.ba
Francuska: Bijesni tinejdžer uperio pištolj u nastavnicu
PrtScr / U videu koji je objavljen na društvenim mrežama može se vidjeti kako dječak upire pištolj prema svojoj nastavnici

Francuski dječak (15) optužen je za nasilni napad s predumišljajem nakon što je u srednju školu Edouard-Branly u pariškom predgrađu Creteil donio lažni pištolj i uperio ga u svoju nastavnicu, piše BBC.

Jedan od njegovih kolega iz razreda snimio je incident te je snimak objavio na društvenim mrežama. Mediji su naveli da je 15-godišnjak rekao da je sve trebala biti šala.

Nastavnica je napad policiji prijavila, a dječak se u pratnji oca predao policiji.

U videu koji je objavljen na društvenim mrežama može se vidjeti kako dječak upire pištolj prema svojoj nastavnici i viče da mu u dnevnik upiše da je došao na sat. Nastavnica se na njega nije obazirala te je nastavila raditi na svom kompjuteru.

Francuski ministar unutarnjih poslova Christophe Castaner oštro je osudio incident, a francuski predsjednik Emmanuel Macron potez učenika proglasio je neprihvatljivim.


 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije