Dramatičan snimak: Skočio u jezero da spasi psa pa spašavali njega

Radiosarajevo.ba
Dramatičan snimak: Skočio u jezero da spasi psa pa spašavali njega
Dramatičan snimak na kojem se vidi kako policija spašava muškaraca koji je iz jezera spašavao psa, objavila je policija u Chicagu.

U nedjelju je pet policajaca napravilo ljudski lanac kako bi neimenovanog 33-godišnjeg muškarca izvukli iz zaleđenog jezera Michigan, u koje je ušao da spasi svog ljubimca, mješanca američkog eskimskog psa po imenu Pika.

Svjedokinja je pozvala hitnu pomoć nakon što je ugledala nešto u vodi. Muškarac je uspio spasiti psa, no sam nije uspijevao izaći.

"Stajao je u vodi do prsa i bio je ukočen. Ništa nije mogao napraviti. Nije se mogao izvući", rekao je narednik Silva te dodao kako su ih neprestano udarali valovi dok su spašavali muškarca.

Vlasnik psa odveden je u bolnicu, gdje mu je pružena ljekarska pomoć te je isti dan otpušten. Pas čija dlaka se smrznula kad je izvučen iz vode, takođe je u dobrom stanju, prenosi Index.hr.

Muškarac kaže da je prvi put odveo Piku na plažu. Pas je pobjegao od vlasnika, otrčao preko leda i pao u vodu, a on ni sekunde nije premišljao hoće li krenuti za njim.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije